top of page
Zoeken

Wie zoekt zal (een passend eetpatroon) vinden

820 miljoen mensen wereldwijd hebben niet genoeg te eten terwijl anderen gezondheidsproblemen ervaren door een teveel aan (ongezonde) voeding. We groeien op in een samenleving waarin het steeds moeilijker is om ‘nee’ te zeggen tegen ongezond eten en waarin we maar weinig tijd hebben voor écht volwaardig eten.


Uitdaging

Toch wil ik je uitdagen die zoektocht naar een gezonde(re) leefstijl aan te gaan: wat past bij jou? Ieder lichaam is anders, smaken verschillen en niet ieder eetpatroon past bij iedere leefstijl. Voedingspatronen kunnen ook veranderen in de loop der jaren en zich aanpassen aan dat wat je op dat moment belangrijk vindt. Ik zie een eetpatroon dan ook niet als iets wat altijd hetzelfde blijft. Wat wel hetzelfde kan blijven, zijn principes als ‘niet vullen, maar voeden’. Dat betekent dat je je lichaam voedt met dat wat het nodig heeft en ook: op het moment dat je het nodig hebt.


Mijn eetpatroon

Hoe meer ik over voeding leerde, hoe meer ik dat in mijn eigen eetpatroon ging toepassen. Op mijn 14e werd ik vegetariër, maar toen ik iemand leerde kennen en ging samenwonen, heb ik een poosje weer vlees gegeten. Toch voelde dat niet lekker meer nadat ik, na 3,5 jaar, weer alleen ging wonen. Ik merkte dat ik van vlees erg moeilijk naar de wc kon bijvoorbeeld. Het was het gewoon niet voor mij.