Zoeken

Welkom op mijn blog!

Hoi allemaal,


Wat leuk dat je mijn blog ook gevonden hebt! Ik ben Lianne en ik ben in 2021, dit jaar dus, afgestudeerd als diëtist. Vier jaar heb ik met veel plezier doorgebracht aan de Hanzehogeschool Groningen, niet alleen een op fijne school met betrokken docenten

maar natuurlijk ook in de mooiste binnenstad van Nederland.


Daar sta je dan, afgestudeerd, en nu? Dat was een goede vraag! Ondanks een

fantastische stageperiode wist ik het eigenlijk nog niet heel goed. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar met student-zijn, ik vind studeren totaal niet vervelend en ik ben leergierig ingesteld.

Het variabele leven van een student vond ik ook nog eens erg gezellig en de dynamiek paste eigenlijk wel goed bij me.


Maar, aan (bijna) alles komt een eind!


Zoektocht De zoektocht begint eigenlijk al op het moment dat je gaat studeren: is dit wel de juiste studie? Veel studenten kiezen na een jaar of korter toch voor een andere studie.


Na 2,5 jaar HBO-V wist ik het zeker: hiervoor ben ik niet in de wieg gelegd. Ik ben daarom aan het werk gegaan: vind eerst maar eens uit wat je dan wél wil jongedame!


En dat deed ik. Als vegetariër was ik altijd al geïnteresseerd in voeding en het effect wat voeding heeft op het lichaam. Zelf merkte ik steeds meer deze invloed op mijn eigen lichaam. Dat de opleiding in Groningen zat en ik daar niet woonde heeft mij absoluut niet tegengehouden. Ik reisde in het begin ruim 2 uur heen en 2 uur terug, maar dit was écht wat ik wilde!


Vier jaar lijkt ontzettend lang als je al een aantal jaar gestudeerd hebt. Ter illustratie: ik ben in 2011 begonnen met studeren, en ik ben in 2017 gestart met Voeding en Diëtetiek. Hoewel ik niet de enige 'oudere' student was, werd ik hier nog wel eens verrast op aangekeken: hoe houd je dat vol?


Passie Dat ik de opleiding tof vond en het naar mijn zin had, bleek gelukkig uit het feit dat ik mijn opleiding binnen de gestelde vier jaar kon afronden. Toch voelde ik me niet zo opgelucht, trots en blij als ik had verwacht. Ik had juist het gevoel dat ik in een 'gat' viel, hoe kon dat nou?


Ik was zo lang student geweest dat ik het gewoon echt even niet wist. Ik werkte in de weekenden en vakanties in de horeca (pre-Corona, snif) en dat vind ik superleuk. Dat heb ik voortgezet na mijn studie. Intussen werd ik door mijn omgeving gesteund iets te doen waar ik goed in ben en wat ik écht graag wil doen.


En eigenlijk wist ik dat al wel: ik wil mensen helpen die ook graag vegetarisch of plantaardig willen eten (of vegan leven). Na een middagje brainstormen in één van mijn favoriete koffierestaurantjes in Groningen was Voedingsadviesbureau Pliant-B geboren! Op 23 augustus kreeg ik dan ook eindelijk officieel de bevestiging dat mijn praktijk is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, supertof!

En nu?

Het opzetten van een eigen (online) praktijk is meer werk dan ik van tevoren had kunnen inschatten. Daarnaast werk ik 4-5 dagen in de week op onregelmatige tijden. De rest van mijn tijd gaat naar het opzetten van de praktijk zoals de website en al het regelwerk erachter. Een mooi, leerzaam proces met veel verrassingen en inspiratiemomenten.


Heb jij vragen over gezonde (plantaardige) voeding? Stuur me dan vooral vrijblijvend een berichtje of neem af en toe eens een kijkje op mijn blog. Ik zal regelmatig bloggen over een gezond eetpatroon.


Stay tuned en wie weet tot snel!


Lieve groetjes,

Lianne


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven