Zoeken

Review: mijn eerste Veganbox

Hoi allemaal!


Op sommige dagen kom ik bijna niet aan koken toe. Of ik kan me er niet zo goed toe zetten, heb niet altijd goede inspiratie en toegegeven, dan val je terug op gerechten die je al ontzettend vaak hebt gegeten. Niks mis mee, maar soms is variatie weer even nodig.


Ik had de Veganbox al vaker voorbij zien komen op social media en ik was altijd weer getriggerd, eigenlijk leek me dat wel wat! Dus, hop, bestellen!


Bestelgemak

De Veganbox kun je iedere week op maandag of dinsdag (in mijn geval maandag, dinsdag was geen optie voor mijn dorp) laten bezorgen. Je kiest uit 6 gerechten en daarvan krijg je alle ingrediënten in huis. Bekend concept, in een vegan jasje. Ideaal!


Ik koos voor drie gerechten, voor 2 personen. Op die manier kan ik er 6 keer van eten voor een aanbiedingsprijs van €31,88. De normale prijs van deze box is €42,50. Je kunt ruim van tevoren kiezen of je de box de week erop ook wilt ontvangen en welke gerechten. De website is duidelijk opgezet en bestellen was geen enkel probleem.


Bezorging De bezorging heb ik zelf gemist, maar het pakket werd netjes volgens neerzetinstructies bij de deur afgeleverd. Zo'n grote doos met eten is toch wel een plaatje (vind ik), ik werd er vrolijk van.Ingrediënten De ingrediënten zijn vers en van goede kwaliteit! Dat is veelbelovend. Bij ieder gerecht zit een mooie kaart met bereidingsinstructies, zelf toe te voegen ingrediënten en voedingswaarde. Daar ben ik als diëtist natuurlijk altijd erg in geïnteresseerd. Daarnaast wordt er geprobeerd zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken en het liefst ook van het seizoen. Dat zijn dikke pluspunten voor mij.


Voor vandaag kies ik de kleurige salade met rijst en jackfruit.


Bereidingsgemak

De bereiding is net even anders dan ikzelf zou doen en dat maakt het juist wel weer leuk. Ik ben normaal niet zo goed in het volgen van recepten, vaak kom ik er halverwege achter dat ik een stap overgeslagen heb. Een mooie uitdaging om me dit keer wel aan het recept te houden want ik wil het graag ervaren zoals het bedoeld is.


De stappen zijn goed te volgen en het gerecht staat inderdaad met een ruim half uur op tafel, zoals beloofd.

Pluspunten Het recept is origineel: dit had ik zelf niet op deze manier bedacht. De Jackfruit uit de oven met de geleverde kruiden was ontzettend smaakvol en zacht, heel erg lekker. De zilverrijst was ook erg lekker en paste er goed bij. Ik eet het liefst zilvervliesrijst omdat hier meer voedingsstoffen en vezels zitten, en die kun je goed gebruiken.


De maaltijd bevat veel groente en het was eenvoudig om 250 gram groente op te scheppen, er was meer dan genoeg. Het zag er erg kleurig uit en dat zet toch wel aan tot eten.


Voor mij was er teveel rijst, dus ik heb een deel ingevroren. De portie is dus meer dan genoeg.


Minpunten

Ik vond wel dat er veel rauwkost was, het grootste deel van de maaltijd bestond uit de salade (rode kool, radijs, ui, wortel, komkommer en limoensap als dressing). Ik vond dit zelf iets minder omdat ik bij de warme maaltijd graag ook (een deel) warme groenten eet. Dat maakt ook dat het volume van de groente erg groot was.


Daarnaast bevatte de maaltijd weinig vet (alleen om te bakken) en niet bijzonder veel eiwit: twee componenten in een maaltijd die zorgen voor een (langdurig) gevuld gevoel. Ik heb ervoor gekozen de jackfruit niet te bewaren maar alles op te eten en ik deed er nog wat guacemole bij om de maaltijd aan te vullen.


Oordeel Deze maaltijd was eenvoudig te bereiden, bevatte veel groente en zilvervliesrijst. De smaak was goed, de jackfruit sprong er bovenuit. De smaak van de salade was niet bijzonder maar is prima aan te vullen met eigen kruiden of guacemole.


Het biologische aspect en de seizoensgroenten zijn voor mij grote voordelen om de box weer te bestellen. Het eerste gerecht was lekker, maar ik zou dit ook weer niet opnieuw bestellen. Ik ben er dus nog niet over uit of ik de box opnieuw ga bestellen. Dat geeft ook niet, je kunt hem (tijdelijk) uit zetten!


Daarnaast bevatten niet alle gerechten volkoren producten. Ik vond het zelf niet eenvoudig op de foto's te zien, daarom heb ik dit nagevraagd. Niet iedere box heeft volkoren producten, je zult dus ofwel moeten navragen of goed moeten kijken of het gerecht van jouw keuze volkoren is.


Dat leidde ertoe dat ik voor de overige twee dagen geen volkoren producten heb, maar ik vul dit aan vanuit mijn eigen voorraadkast. Witte pasta is hier namelijk geen favoriet. Dat is wel een reden om de box mogelijk niet meer te bestellen, of alleen als er voldoende gerechten in de box zitten die aan dit criterium voldoen.


Conclusie De Veganbox maakt vegan eten makkelijker maar niet per se gezonder. Ondanks dat er voldoende groente in de maaltijden zit, wordt er niet altijd gebruik gemaakt van volkoren pasta of granen. Daarnaast kan de prijs een struikelblok zijn, seizoensgroenten zijn over het algemeen ook voordeliger in de supermarkt verkrijgbaar. Je moet er dan zelf nog wel een lekker gerecht van maken.


Heb jij wel eens een maaltijdbox besteld?


Lieve groetjes,

Lianne16 weergaven0 opmerkingen